topmenu

Over Jean-Marc

Over Jean-Marc

Mijn naam is Jean-Marc Triplet en ik help beslissers en teams om helderheid te krijgen in hun besluitvormingsprocessen door het aanreiken van kennis, tools en strategieën opdat zij sneller en beter robuuste en excellente beslissingen nemen.

Jean-Marc TripletIk train, coach individueel en begeleid de besluitvorming van professionals, managers, ondernemers in vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans (moedertaal). Ik woon sinds meer dan 20 jaar in Nederland en heb 4 kinderen.

Opleiding en ervaring

In 1991 heb ik de universitaire opleiding als andragoog afgerond: een vijfjarige studie met als hoofdvakken psychologie, sociologie en pedagogie gericht op het opleiden en trainen van volwassenen. Ik heb verschillende functies als internationaal marketing en account manager uitgeoefend, direct na mijn studie in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland.

In 2005 heb ik een post-hbo opleiding gevolgd als professioneel trainer, coach en opleidingskundige. In dat jaar ben ik ook als zelfstandig trainer en coach begonnen. Sinds deze tijd heb ik duizenden mensen getraind, begeleidt als coach op het gebied van communicatie, management, leiderschap, en voor persoonlijke transformatieproces.

Begin 2009 ben ik na lang onderzoek en voorbereiding begonnen met LerenBeslissen.nl: het bieden van training, coaching en advies op het gebied van besluitvorming, beslissen en keuzes maken, zowel individueel als in teams. Ik ga anno 2105 verder door met Beslis.nu.

Als trainer ben ik ben betrokken en gericht op het ontwikkelen van de competentie beter en sneller beslissen bij de deelnemers. Ik richt mij op het vergroten van hun zelfkennis en autonomie door theorieën, tools en thema over beslissen te verdiepen en te beoefenen.

Wat kan ik voor jou betekenen

In mijn trainingen kwam meer en meer voor mijn ogen dat of het ging om beter communiceren, beter managen of als leider optreden, de kern van de zaak was en is altijd: hoe beslis je ? Welke keuzes maak je? Wie ben je als je zo kies?

Als beslissingsfacilitator spiegel ik jou waar je nu staat, geef ik jou handvatten voor jouw besluitvormingsproces en maak inzichtelijk hoe je jouw besluitvorming tot een beslissing kan brengen.

Als je beter en sneller wilt leren beslissen, kan het van grote voordeel om meer zelfkennis te krijgen over welke type beslisser je bent, hoe en waarom je in het verleden bepaalde beslissingen hebt genomen, wat je daaruit kan leren om meer te beslissen wie je echt bent.

Of het gaat om individuele groeiproces – je wilt beter beslissen of beter jouw vele beslissingen “managen”- of om een bepaalde beslissing waarvoor je nu staat, neem contact met mij op voor een oriënterende gesprek.